T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇATALCA - Uluslararası Şehit Halil İbrahim Gürel Anadolu İmam Hatip Lisesi

İMAM HATİPTEN TIP FAKÜLTESİNE UZANAN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

 Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanma sürecinizi anlatır mısınız?

“İnsan için ancak çalıştığı karşılığı vardır.” (Necm Suresi 39)

Evet. Disiplinli, istikrarlı bir çalışma başarının altındaki en büyük etkendir. 9. Sınıftan beri Tıp okumak istiyordum. İlk söylediğimde İmam Hatipli olmamdan dolayı inanmayan ve bununla kalmayıp yapamazsın, bizim Çatalca A.İ.H.L ‘den tıp çıkmaz diyerek moralimi bozan insanlar vardı ama bizim iman ettiğimiz Allah kızıl denizi ikiye yaran, Fil ordusunu ebabil kuşlarla yerle bir eden Allah’a olan güvenimiz, insanlara hizmet aşkımızla çok çalışırsak, karşılığını alacağımızdan şüphemiz olmasın..

Tabii çalışma sürem boyunca destek olan hocalarımın, sınıf arkadaşlarımın ve kardeşlerimin bu başarıdaki payı hiç de azımsanacak kadar önemlidir. Dört sene boyunca sorularımı çözen Ersin ÖZMEN hocam. Bana yurtta her türlü imkanı sağlayan, sorunlarıma çözüm üreten neredeyse her akşam kapısını çaldığım Mustafa MADAK hocam ve aslında ismini saymam gereken hocalarım Allah hepimizden razı olsun. Ve dualarını eksik etmeyen ve bana moral veren sınava son bir hafta kala geceleri teheccüde kalkıp bana dua eden M. Emirhan ALBAYIN kardeşim ve daha nice dualarını eksik etmeyen güzel  kardeşlerim Allah sizden de razı olsun.

Özellikle son sene yaşadığımız problemler ve sınavın yaklaşmasının verdiği stresle hayatımın en kötü yılı sandığım sınav zamanı aslında hayatımın en güzel yıllarından biriydi. Şükrü YILMAZ kardeşimle beraber çalıştığımız sınav dönemi özellikle yazın tam bir disiplin içerisindeydi. Gece beş saat  yatıyor ayrıca sünnet olan kaylule ile günde 6-6.5 saat yatıyorduk. Moralimiz bozulunca birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye ediyorduk.

Sene içinde akşama kadar çalışıp yorulduğumu hissedince Mustafa MADAK hocamın yanına gidiyordum. Onunla konuşunca motive oluyor sonraki gün, çalışmalarıma devam ediyordum. Elhamdülillah Allah çalışmaları karşılıksız bırakmadı ve üniversiteyi görmek nasip oldu.

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2016 - Güncelleme: 04.04.2024 18:09 - Görüntülenme: 689
  Beğen | 0  kişi beğendi