T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇATALCA - Uluslararası Şehit Halil İbrahim Gürel Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçemiz

ÇATALCA ŞEHİT HALİL İBRAHİM GÜREL

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

       Tarihçemiz İmam- Hatip Lisesi ilk olarak eğitim öğretime 1977–1978 Eğitim-Öğretim yılında Kız Meslek Lisesi binasında başladı. 1978–1979 Eğitim-Öğretim yılında Çatalca Kaymakamlığının yeni yapılan Hükümet Binasına taşınmasıyla; eski kaymakamlık binası İmam-Hatip Lisesine tahsis edildi. 1983 yılının sonuna kadar Eğitim Öğretime burada devam edildi. Türkiye Diyanet Vakfı Çatalca şubesi ile Çatalca İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin ilk işi daha sonra Çatalca Belediye Başkanı olacak olan mimar İsmail Fırat Aykut Bey’e İmam-Hatip Lisesinin Projesini çizdirmek oldu. Çatalca Müftüsü Şaban Kayalı’nın öncülüğünde Çatalca’nın halkından Şerif Bingöl, Sabrı Besen büyük fedakarlıklarıyla inşaatın temeli atıldı.

İnşaatın yapımında Ahmet Vanlıoğlu hocamızın insanlarımızı hayra teşvik eden vaazları çok etkili oldu. Bu vakıf insanların çalışmalarıyla, üstün gayretleriyle okulun binası, 1983–1984 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirdi. Çatalca İmam-Hatip Lisesi yeni binasına taşındı. . İnşa edilen bu binanın ilk iki katı eğitim-öğretime ayrıldı. İdareci, öğretmen, arşiv, kütüphane ve memur odası da bu katlardaydı. Son iki katta ise yatakhane, yemekhane ve kiler vardı. Okulumuzun çatı katı ise mescid olarak hizmet ediyordu.

Okulumuz Çatalca İmam-Hatip Lisesi çok geniş alana hizmet vermekteydi. 1990 yıllarından sonra İmam-Hatip Liselerine yoğun bir rağbet olmuştu. Okullar Yeterli gelmemeye başladı. Daha çağdaş, daha modern şartlarda kaliteli bir nesil yetiştirmek için yeni bir pansiyonun acilen inşa edilmesi gerekiyordu. 1992 yılının başında okulumuza müdür olarak tayın edilen İdris Bolat Bey’in teşviki ile pansiyonun temeli atıldı. 27 şubat 1997 yılında pansiyon hizmete açılmıştı.

Artık okulumuzun eğitim-öğretime ayıracağı dört katlı bir okulu vardı. 25 kişilik sınıflarla öğrencilerimize hizmet vermektedir. 15 sınıfa sahip olan okulumuz 375 öğrenciyi en güzel şartlarda hayata hazırlayacak ve gelişmiş Türkiye’nin hizmetine sunacaktır. Aynı şekilde 180 yatılı öğrencinin bütün ihtiyaçlarını üç yıldızlı otel lüksünde karşılayacak pansiyonumuz yeni neslin temsilcilerini beklemektedir.

2014 / 2015 Eğitim öğretim yılında okulumuzun orta kısmı  Çatalca Kız Meslek Lisesinin eski binasına yerleştirildi. Lise binamızın yıkım kararı üzerine  2014/2015eğitim öğretim yılında  ilçemizde ortaöğretim genel müdürlüğüne bağlı lise  olarak yapımı tamamlanan okula geçici tahsisle taşındı.  Yıkılıp yeniden 24 derslik olarak yapımı tamamlanan yeni binamıza 2016/2017 eğitim öğretim yılında taşındı2016/2017 II. Döneminde tamamlanan okulumuza taşındık. Ortaokulumuzu da yeniden bünyeye kattık.  Kız öğrenciler de, yeni açılan Çatalca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine nakil edildi.                                                         

Türkiye Diyanet Vakfı Çatalca şubesi ile Çatalca İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin ilk işi daha sonra Çatalca Belediye Başkanı olacak olan mimar İsmail Fırat Aykut Bey’e İmam-Hatip Lisesinin Projesini çizdirmek oldu. Çatalca Müftüsü Şaban Kayalı’nın öncülüğünde Çatalca’nın halkından Şerif Bingöl, Sabrı Besen büyük fedakarlıklarıyla inşaatın temeli atıldı.

   İnşaatın yapımında Ahmet Vanlıoğlu hocamızın insanlarımızı hayra teşvik eden vaazları çok etkili oldu. Bu vakıf insanların çalışmalarıyla, üstün gayretleriyle okulun binası, 1983–1984 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirdi. Çatalca İmam-Hatip Lisesi yeni binasına taşındı. . İnşa edilen bu binanın ilk iki katı eğitim-öğretime ayrıldı. İdareci, öğretmen, arşiv, kütüphane ve memur odası da bu katlardaydı. Son iki katta ise yatakhane, yemekhane ve kiler vardı. Okulumuzun çatı katı ise mescid olarak hizmet ediyor.

22.10.2018 Tarihinde    03.09.2017 günü Hakkari´nin  Çukurca İlçesi Güven Dağının batısındaki Kovan Tepe bölgesine, sınırın Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan roketli saldırı sonucu  ağır yaralanarak sonrasında  şehit olan Halil İbrahim GÜREL ’in ismi okulumuza verilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.08.2023 - Güncelleme: 16.08.2023 21:47 - Görüntülenme: 131
  Beğen | 0  kişi beğendi